Ziua Pământului. Cum marchează NASA cea de-a 50-a ediţie a evenimentului, în ton cu pandemia #EarthDayAtHome

  • Ziua Pământului se sărbătoreşte pe 22 aprilie, iar anul acesta se află la a 50-a ediţie.
  • NASA marchează evenimentul printr-o serie de activităţi online, pe site-ul agenţiei, îndemnând, totodată, oamenii să stea acasă.
  • Dezbateri cu personalităţi precum papa Francisc se numără printre alte activităţi programate miercuri, pe site-ul earthday.org.
1581 afișări
Imaginea articolului Ziua Pământului. Cum marchează NASA cea de-a 50-a ediţie a evenimentului, în ton cu pandemia #EarthDayAtHome

NASA marchează Ziua Pământului cu o serie de activităţi online

Ziua Pământului se sărbătoreşte pe 22 aprilie din 1970, în urma unei iniţiative care şi-a propus să aducă în discuţie protejarea mediului. În prezent, peste 190 de ţări fac parte din reţeaua care marchează aniversarea planetei noastre, Earth Day Organization.

În fiecare an, Reţeaua Zilei Pământului, organizatoare a Zilei Pământului, alege să promoveze o problemă de mediu considerată prioritară. Tema Zilei Pământului 2020 este "Acţiune privind clima" (Climate Action). La sfârşitul anului 2020, ţările sunt aşteptate să îşi crească responsabilităţile asumate la nivel naţional privind Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice încheiat în 2015. Schimbările climatice reprezintă cea mai maire provocare pentru viitorul umanităţii şi sistemele de sprijin al vieţii care fac din Terra o lume locuibilă, se arată pe site-ul earthday.org.

Ziua a fost marcată în primele două decenii de după declararea ei numai în Statele Unite ale Americii. Abia în anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi ca expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând, de obicei, chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Însă, anul acesta, omenirea se află sub ameninţarea unei pandemii, cea de COVID-19, recomandându-se distanţarea socială.

Totuşi, în mediul online sunt organizate foarte multe activităţi. De exemplu, pe https://www.earthday.org/earth-day-live/ au loc dezbateri cu diverse celebrităţi din lumea politicii, divertismentului, culturii, precum pap Francisc, Elizabeth Warren şi John Kerry.

Iar NASA, Muzeul american de istorie naturală din New York şi mai multe organizaţii oferă activităţi online despre planeta Pământ şi modalităţi de a o proteja şi de a avea grijă de floră şi faună.

NASA invită oamenii să se conecteze virtual, distribuind pe reţelele de social media imagini despre modul în care au marcat Ziua Pământului, cu hashtag-ul #EarthDayAtHome.

De asemenea, NASA oferă publicului, ca punct de start, activităţi, înregistrări video, programe speciale şi alte materiale legate de această sărbătoare, prin aplicaţia Earth Day 50th Anniversary.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici