180.000 de pasageri Lufthansa, afectaţi de grevă: Compania anunţă reduceri de costuri

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat, joi, planuri de reducere a costurilor la unităţile sale Austrian Airlines, Brussels Airlines şi Lufthansa Cargo, pentru îmbunătăţirea rezultatelor, pe fondul grevei care a dus la anularea a 1.300 de zboruri şi care afectează 180.000 de pasageri.

126 afișări
Imaginea articolului 180.000 de pasageri Lufthansa, afectaţi de grevă: Compania anunţă reduceri de costuri

Lufthansa anunţă reduceri de costuri, pe fondul grevei care afectează 180.000 de pasageri

Conform Reuters, Lufthansa a reacţionat la concurenţa dură venită din partea Ryanair şi easyJet, reducând costurile şi anunţând un plan de redresare, în iunie, pentru Eurowings, despre care spune că arată primele semne de succes.

Joi, echipajul de însoţitori de bord a lansat o grevă de două zile care duce la anularea a 1.300 de zboruri şi va afecta 180.000 de pasageri. Un purtător de cuvânt a declarat că nu pot fi încă estimate costurile grevei.

Sindicatul UFO a limitat unul din cinci din cele 6.000 de zboruri planificate joi şi vineri, ca parte a unei dispute privind salariile şi pensiile.

În efortul său de a-şi spori profiturile, Lufthansa a declarat că va face economii suplimentare la Austrian Airlines, de 90 de milioane de euro, până la sfârşitul anului 2021, care ar include reduceri de personal, închiderea bazelor descentralizate pentru a se concentra pe hub-ul din Viena şi standardizarea flotei de avioane.

O sursă din companie a spus că planul ar putea duce la eliminarea a aproximativ 500 de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici