2.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi începând din 1 iulie

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei Mixte, că 2.000 de salariaţi vor fi concediaţi începând cu data de 1 iulie 2016. Liderii de sindicat ameninţă cu proteste şi cer să fie purtate noi negocieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi începând din 1 iulie (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016.

Dintre cei 2.000 de angajaţi vizaţi, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalţi provin de la UMC Husnicioara (483 de salariaţi), SE Chişcani (56 de salariaţi), Reprezentanţa Bucureşti (6 salariaţi), Sector Seciuri (54 de salariaţi), Mina Tehomir (10 salariaţi) şi alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariaţi).

Sindicaliştii care au purtat negocieri cu managerul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, s-au declarat nemulţumiţi de măsuri.

”Absolut nimic bun nu s-a anunţat pentru salariaţii CEO. Propunerea cu care vine partea administrativă nu poate fi acceptată sub nicio formă. E vorba de 2.000 de disponibilizări, de şomaj tehnic, se vorbeşte despre concediu fără plată, zile neplătite. Ceea ce prezintă actuala administraţie, aceeaşi care în decembrie anunţa că va curge lapte şi miere, vine cu un program de restructurare cu care nu suntem de acord. Sper ca oamenii să nu plece, cu excepţia celor care îndeplinesc toate condiţiile de pensionare, aproximativ 420 de salariaţi”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

”S-a anunţat un program de eficientizare care presupune şomaj tehnic, disponibilizări, cu care nu suntem de acord, mai ales în zona mea, în Rovinari, întrucât este deja deficit de personal. Cel mai mult carierele miniere sunt afectate”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Începând din luna aprilie a acestui an, se anunţă şi întrerupere de activitate, pe o perioadă de 21 de zile, pentru sute de salariaţi de la Sucurselele Electrocentrale Rovinari, Turceni, Işalniţa, Craiova II şi Chişcani.

Miercuri, liderii SMEO vor merge în Capitală, pentru a purta discuţii cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, în timp ce Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari se află de nouă zile în greva foamei, în faţa sediului CEO.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
CONCEDIERI ,
CEO ,
ANGAJAŢI
COMENTARII
  • gigi 16 mar 2016

    Inca o data oltenii ne-au aratat cat de destepti sunt..exact ca oaia care se * in lapte....

  • ponta 16 mar 2016

    Ponta si cu sova au ingropat complexul. Haimanalele nu au nicio treaba cu interesul tarii sau suferinta poporului!

  • jiji 15 mar 2016

    DESTEAPTATE ROMANE .......UE NE TRAGE LA * COPII FARA CREIER...SAU SPALATI PE CREIER, IESI-TI IN STRADA IN MASA ALTFEL VAI TARISOARA ASTA, CU GENRATIA ASTA PRO CE NU LE ARDE DE NIMIC

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI