2020 fără city break. Cât costă un sejur în cea mai populară locaţie din Europa

  • În medie, un city break în Istanbul te costă 280 de euro
  • Pentru un city break în România vei plăti circa 150 de euro
  • City break-urile în Europa aproape că nu au mai existat anul ăsta
1604 afișări
Imaginea articolului 2020 fără city break. Cât costă un sejur în cea mai populară locaţie din Europa

FOTO: Profimedia

Anul ăsta cea mai populară locaţie din Europa de city break-uri este Istanbul. Ce-i drept, este şi unul dintre puţinele locuri în care nu-ţi trebuie nici test, nici nu este necesară izolarea. Ţi-au plăcut şi oraşele de la noi, iar printre preferate sunt Iaşi, Cluj sau Oradea.

„Istanbulul îţi oferă foarte multe posibilităţi de petrecere a timpului liber, de la vizite la obiective turistice, muzee şi moschee, până la a face shopping în marele bazar. În Turcia este obligatorie purtarea măştii pe stradă”, spune Gabriela Peset, consultant de turism Paralela 45.

„Analizele noastre spun că valoarea medie a unui city break s-a dus în jurul a 280 de euro. Anul trecut am avut aproximativ 2500 de persoane. Anul acesta, incluzând primele două luni în care activitatea a înregistrat creşteri comparativ cu 2019, au ajuns, din păcate, la 500 de persoane”, explică directorul generat Aerotravel.

Dacă pentru un city break în Istanbul plăteşti în jur de 280 de euro, îţi spun că în România vei plăti vreo 150. Şi îţi promit că ai multe de văzut. Colegele mele din ţară îţi dau câteva idei.

Ana Maria Rus, corespondent Aleph News: Nu am emoţii când îţi spun că Iaşiul este cel mai romantic oraş din România. Poţi să-ţi petreci timpul în Copou, la Teiul lui Eminescu sau la Bojdeuca lui Creangă. Eu sunt acum pe bulevardul Ştefan cel Mare unde poţi vizita Mitropolia, Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi şi desigur, Palatul Culturii, bijuteria oraşului.

Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News: Dacă ajungi în inima Transilvaniei la Cluj, e musai să vizitezi Piaţa Muzeului şi Piaţa Unirii, unde poţi să simţi vibeul oraşului stând la o terasă. La pas într-o plimbare poti să ajungi la Turnul Croitorilor care face parte din vechiul zid de apărare al oraşului, dar şi la gradina Botanica, una dintre cele mai mari grădini din sud-estul Europei, dar asta nu e tot. La doar 30 de km de oraş te poţi bucura de frumuseţile naturii vâslind într-un caiac pe lacul Tarniţa sau poţi să îţi faci poze demne de Instagram la Stufărişul de la Sic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici