2023, un an al contrastelor. Majoritatea fondurilor de PE din România pariază pe achiziţii

2023, un an al contrastelor. Majoritatea fondurilor de PE din România pariază pe achiziţii, pe când în Europa investitorii financiari caută să facă exituri.

189 afișări
Imaginea articolului 2023, un an al contrastelor. Majoritatea fondurilor de PE din România pariază pe achiziţii

2023, un an al contrastelor. Majoritatea fondurilor de PE din România pariază pe achiziţii

Majoritatea fondurilor de private equity (PE) din România văd anul 2023 ca pe un an de achiziţii, pe când în Europa pariul investitorilor financiari e pe exit.

Astfel, 50% dintre excutivii intervievaţi în România se uită la preluarea de noi companii, pe când 92% afirmă că îşi doresc dezvoltarea firmelor din portofoliu prin achiziţii de tip bolt-on, arată studiul Roland Berger - European Private Equity Outlook 2023, citat de ZF.

„Optimismul pe care îl remarcăm în piaţa locală vine după ce în 2022 întreaga piaţă de M&A din România a fost pe plus, în timp ce în Europa şi la nivel global a existat un declin puternic. Pe finalul anului trecut şi la începutul anului acesta se punea întrebarea dacă nu cumva e vorba doar de o decuplare temporară între România şi restul lumii sau dacă nu e vorba de o reacţie mai lentă la condiţiile macroeconomice şi geopolitice, pentru ca anul acesta să vedem o aliniere. Remarcăm însă că optimismul se menţine“, explică Szabolcs Nemes, partner şi managing director al Roland Berger România.

Fondurile de private equity din România caută să investească în special în tehnologie, sănătate, FMCG şi retail.

Principalul factor care influenţează activitatea acestor investitori financiari pe plan local este disponibilitatea unor ţinte atrăgătoare. Spre comparaţie, fondurile din Europa consideră mai importantă disponibilitatea finanţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici