37 de femei conduc cele mai puternice corporaţii americane. Una dintre ele are origini româneşti

  • 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din Statele Unite, potrivit Fortune
  • Leadershipul feminin a ajuns la un nivel record anul acesta
  • Una dintre cele mai puternice femei din lume are origini româneşti
863 afișări
Imaginea articolului 37 de femei conduc cele mai puternice corporaţii americane. Una dintre ele are origini româneşti

37 de femei conduc cele mai puternice corporaţii americane. Una dintre ele are origini româneşti

Femeile-lider câştigă cotă de piaţă. Cel puţin aşa arată statisticile revistei Fortune, care realizează anual un top al celor mai mari 500 de companii listate americane. Ediţia de anul acesta vine cu o surpriză: 37 de femei conduc companii aflate în clasamentul Fortune 500, un record istoric.

Producătorul auto General Motors, firma de asigurări de sănătate Anthem sau firma de curierat UPS sunt printre companiile mari americane conduse de femei.

Din topul celor 37 de corporaţii americane conduse de doamne, două companii  - firma de curierat UPS şi compania IT Oracle – au filiale şi în România, dar care sunt conduse aici de CEO-bărbaţi.

Poate nu ştiai, dar Safra Catz, care este CEO al Oracle, o companie cu venituri de peste 39 de miliarde de dolari, are origini româneşti. Tatăl ei este din Huşi. Catz a venit şi în România, în 2015, după incidentul de la Colectiv, întrucât mai mulţi angajaţi ai Oracle România şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Numărul femeilor în poziţii-cheie a crescut semnificativ de-a lungul anilor. În 1998, de exemplu, doar două femei ocupau poziţia de CEO în topul celor mai puternice corporaţii americane.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici