A apărut o nouă prevedere în contractele de credit – „clauza de coronavirus”

  • Creditorii din Marea Britanie au introdus în contractele de credit o serie de prevederi ce îi ajută pe cei care iau împrumutul
  • Avocaţii au numit aceste prevederi „clauza de coronavirus”
  • Specialiştii consideră că flexibilitatea de care dau dovadă creditorii s-ar putea întoarce împotriva acestora
1273 afișări
Imaginea articolului A apărut o nouă prevedere în contractele de credit – „clauza de coronavirus”

A apărut o nouă prevedere în contractele de credit – „clauza de coronavirus”

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se extinde, în Marea Britanie au apărut noi prevederi în contractele de credite, prevederi care îi ajută pe clienţi să absoarbă şocurile cauzate de evenimentele recente, scrie Financial Times.

Avocaţii numesc aceste noi prevederi „clauza de coronavirus”.

Potrivit acestor noi prevederi, pierderile generate de coronavirus ar putea fi adăugate la cifra de afaceri atunci când este calculat profitul, aşa încât companiile să nu atingă prea devreme limita de credit la care au acces.

Companiile care efectuează împrumuturi s-au bucurat în ultimul timp de multă flexibilitate din partea creditorilor, atunci când au avut de-a face cu evenimentede natură extraordinară, iar pandemia de coronavirus face parte din această categorie. recent, agenţia de rating Standard & Poor’s a anunţat că împrumuturile acordate companiilor ar putea ajunge la o rată a creditelor neperformante de 10%.

Cu toate astea, flexibilitatea în relaţia cu clienţii ar putea fi dăunătoare pentru investitorii care fac plasamente în aceste împrumuturi, a atras atenţia analistul Ian Walker. Astfel, cei care investesc în astfel de credite ce ar putea deveni neperformante ar putea suferi o serie de pierderi, a spus Walker, care susţine că noile prevederi contractuale doar maschează probema, nu o rezolvă.

O astfel de clauză a fost menţionată în contractul unui credit acordat producătorului de ambalaje Pacur. Chiar înainte de apariţia turbulenţelor, creditul a fost vândut unui grup mic de investitori. Atât clientul care a luat creditul, cât şi compania creditoare au refuzat să comenteze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici