A doua zi de grevă la Air France: Aproximativ 60 la sută din zboruri sunt anulate

Aproximativ 60 la sută din zborurile companiei Air France sunt anulate marţi, în cea de-a doua zi a grevei piloţilor, în pofida negocierilor între conducerea companiei aeriene franceze şi sindicate.

94 afișări
Imaginea articolului A doua zi de grevă la Air France: Aproximativ 60 la sută din zboruri sunt anulate

A doua zi de grevă la Air France: Aproximativ 60 la sută din zboruri sunt anulate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Air France, Frederic Gagey, a recunoscut marţi dimineaţă, la postul de radio Europe 1, că deocamdată nu există o ieşire din acest conflict. "Continuăm să negociem. S-au făcut propuneri", a afirmat el.

Conducerea Air France a propus astfel să limiteze dimensiunile viitoarei flote a Transavia France, care se află în centrul conflictului, pentru a-i asigura pe piloţi că filiala low-cost a grupului nu are ca scop să înlocuiască Air France.

"Am simţit o îngrijorare a piloţilor care îşi imaginează că Transavia France ar putea înlocui Air France. Pentru a arăta că proiectul nostru este clar, am propus ca flota să fie limitată la 30 de avioane, o talie echivalentă cu cea a Transavia Hollande", a precizat el, adăugând că această limitare este valabilă până în 2019.

Pe aeroporturile pariziene Orly şi Roissy, situaţia era calmă marţi. Conform unei surse aeroportuare, "toţi pasagerii afectaţi de grevă au fost avertizaţi în avans, prin SMS. La faţa locului nu sunt pasageri sau sunt foarte puţini în dificultate".

După ce a asigurat mai puţin de 50 la sută din zboruri luni, Air France a anunţat că 60 la sută din avioanele sale rămân la sol marţi, piloţii chemaţi în ajutor pentru prima zi de grevă având nevoie de odihnă.

Piloţii companiei Air France au făcut apel la grevă pentru a denunţa condiţiile de expansiune a Transavia, filiala low-cost a grupului. Air France, care a trimis 600.000 de mesaje şi SMS-uri pentru a avertiza pasagerii, le-a recomandat clienţilor care au bilete până pe 22 septembrie să-şi "amâne călătoria sau să schimbe biletul fără costuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici