A fost lansat primul telefon din lume cu CINCI camere foto

Nokia a anunţat ieri, 24 februarie, în cadrul unui eveniment de prezentare pe care l-a ţinut cu ocazia MWC 2019 o nouă gamă de smartphone-uri şi chiar un feature phone, transmite Go4it.

2091 afișări
Imaginea articolului A fost lansat primul telefon din lume cu CINCI camere foto

A fost lansat primul telefon din lume cu CINCI camere foto

Noua serie este condusă de mult aşteptatul Nokia 9 PureView, primul smartphone de pe piaţă cu cinci camere foto pe partea din spate, şi urmată de mai multe modele mid-range şi entry-level precum Nokia 4.2, Nokai 3.2 şi Nokia 1.1 Plus. În cele din urmă, Nokia a prezentat şi Nokia 210, un telefon „clasic” cu butoane, care poate fi conectat la internet.

Nokia 9 PureView – caracteristici tehnice

Spre diferenţă de alte smartphone-uri de pe piaţă, Nokia a ales să folosească un hardware de top, însă într-o configuraţie mai degrabă potrivită pentru 2018, decât pentru 2019. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu un ecran OLED QHD+ de 5,99” fără decupaje sau orificii pentru cameră, cu spaţiu negru deasupra şi sub acesta. În interior găsim un Snapdragon 845, modelul de top de anul trecut de la Qualcomm, cât şi o configuraţie 6 + 128 GB (RAM/ROM). Din păcate, acest model, în ciuda faptului că este livrat şi în versiune dual-SIM, nu integrează un cititor de carduri microSD.

Alte caracteristici importante sunt acumulatorul de 3.320 mAh, capabil de încărcare rapidă la 18 W şi încărcare wireless Qi la 10W, rezistenţă la apă şi praf la standardul IP67, un senzor de amprentă optic integrat în display şi sistemul de operare Android 9.0 „curat” pre-instalat. Acesta este un smartphone din gama Android One, Nokia promiţând 3 ani de actualizări de securitate pentru Nokia 9 PureView. Cel mai probabil însă, acesta va primi şi încă două versiuni noi de Android, versiunile Q şi R.

Fiind un smartphone capabil să ofere încărcare wireless, ambele părţi ale sale sunt acoperite cu panouri de sticlă Gorilla Glass 6, acestea fiind lipite de o ramă din aluminiu. Telefonul va fi disponibil într-o singură variantă de culoare: Midnight Blue.

Citeşte continuarea...

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici