Accizele la motorină cresc de la 1 ianuarie cu 4,4%

Accizele la motorină vor creşte de la 1 ianuarie cu 4,4%, de la 358 euro la 374 euro/tonă, potrivit unui document guvernamental.

585 afișări
Imaginea articolului Accizele la motorină cresc de la 1 ianuarie cu 4,4%

Accizele la motorină cresc de la 1 ianuarie cu 4,4% (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

De asemenea, accizele pentru cafea vor fi menţinute şi în 2012, deşi eliminarea taxelor a fost programată încă din 2010.

Va fi menţinut şi în anul 2012 nivelul accizelor aplicate în anul 2011 pentru sortimente de cafea, respectiv: cafea verde - 153 euro/tonă; cafea prăjită, inclusiv cu înlocuitori: - 225 euro/tonă; cafea solubilă - 900 euro/tonă, se spune în document.

Pentru 2012, Guvernul se aşteaptă să colecteze din accizele pentru toate produsele la care se aplică această taxă o sumă totală de 21,18 miliarde de lei, echivalentul a 10,8% din totalul încasărilor la buget.

Ca pondere în PIB, volumul accizelor colectate se va situa la 3,7% din PIB, la fel ca în 2011, dar mai mare comparativ cu anii anteriori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici