ACEA: Piaţa auto europeană va creşte în acest an cu 2%, dar nu va reveni curând la nivelul pre-criză

Piaţa auto europeană va creşte în acest an cu 2%, după şase ani consecutivi de declin, potrivit estimărilor producătorilor de automobile, care nu se aşteaptă ca vânzările să revină prea curând la nivelurile din perioada premergătoare crizei.

94 afișări
Imaginea articolului ACEA: Piaţa auto europeană va creşte în acest an cu 2%, dar nu va reveni curând la nivelul pre-criză

ACEA: Piaţa auto europeană va creşte în acest an cu 2%, dar nu va reveni curând la nivelul pre-criză (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Philippe Varin, şeful Peugeot-Citroen şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), a afirmat într-o conferinţă de presă că livrările de automobile nu vor reveni la nivelurile anterioare crizei în viitorul previzibil, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, creşterile înregistrate în decembrie în Europa arată că piaţa a depăşit cel mai dificil moment, a precizat Varin.

"Sperăm că anul acesta va aduce tranziţia către revenirea pieţei", a afirmat reprezentantul producătorilor auto din Europa.

Vânzările de autoturisme noi din Europa au scăzut anul trecut cu 1,8%, la 12,3 milioane unităţi, cel mai redus nivel din 1995.

Piaţa a înregistrat însă creşteri modeste spre finalul anului, semnalând sfârşitul unei perioade prelungite de declin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici