Acord istoric. Miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au stabilit un impozit minim de 15% pentru companii. Europarlamentar: România, pe contrasens

  • Miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la un acord privind taxarea multinaţionalelor.
  • Aceştia au stabilit un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%.
  • Europarlamentarul Mihai Tudose susţine că România e „pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor”.
4682 afișări
Imaginea articolului Acord istoric. Miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au stabilit un impozit minim de 15% pentru companii. Europarlamentar: România, pe contrasens

VEZI AICI: Ce înseamnă pentru România acordul G7 de la Londra

Europarlamentarul Mihai Tudose a scris sâmbătă pe Facebbok că vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%.

Vicepreşedintele PSD susţine însă că România este „pe contrasens”.

„Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali. Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos. Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal”, a scris Mihai Tudose pe reţeaua de socializare.

Acesta a precizat că susţine ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat: „Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o...”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici