Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom a fost prelungit de Guvern cu trei ani

Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom (SNP) a fost prelungit cu trei ani şi vizează nouă perimetre terestre şi unul marin, în suprafaţă cumulată de 23.000 kilometri pătraţi, cu 30% mai puţin decât în înţelegerea iniţială, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

674 afișări
Imaginea articolului Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom a fost prelungit de Guvern cu trei ani

Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom a fost prelungit de Guvern cu trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul a decis să prelungească cu trei ani perioada de explorare din cadrul acordurilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare deţinute de Petrom-OMV. Vorbim, practic, de cercetările geologice de punere în evidenţă a hidrocarburilor. De asemenea, la renegocieri s-au redus zonele de explorare cu 30%", a spus Ioana Muntean.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, a susţinut că la luarea deciziei de prelungire a acordului s-a avut în vedere "necesitatea suplimentării lucrărilor de cercetare" pentru punerea în evidenţă a hidrocarburilor.

În urmă cu două luni, Guvernul a decis ca perioada în care OMV Petrom are drept de explorare în perimetrul Neptun din bazinul Mării Negre să fie prelungită cu cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici