Acţionarii ArcelorMittal Products Iaşi sunt convocaţi în aprilie pentru a discuta dizolvarea firmei

Acţionarii producătorului de ţevi din oţel ArcelorMittal Tubular Products Iaşi (TPRO), controlat de grupul ArcelorMittal, sunt convocaţi pe 24 aprilie pentru a discuta o posibilă dizolvare a companiei.

351 afișări
Imaginea articolului Acţionarii ArcelorMittal Products Iaşi sunt convocaţi în aprilie pentru a discuta dizolvarea firmei

Acţionarii ArcelorMittal Products Iaşi sunt convocaţi în aprilie pentru a discuta dizolvarea firmei (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto=

În situaţia în care nu va fi aprobată propunerea de dizolvare, se va supune la vot reducerea capitalului de 25 de ori, de la 162,91 milioane lei la 6,51 milioane lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor.

Astfel, valoarea nominală a titlurilor ar putea coborî de la 2,5 lei la 0,1 lei.

Propunerile au fost formulate după ce activul net al firmei s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social.

Administratorii propun în acelaşi timp ca acţionarii că contribuie la o majorare de capital cu suma de 83 milioane lei, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea activităţilor curente, investiţii şi restituirea unor împrumuturi.

Operaţiunea de majorare va fi iniţiată sub condiţia înregistrării reducerii capitalului la Registrul Comerţului.

Compania este controlată de Arcelormittal Tubular Products Holding, cu o participaţie de 96,33%.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile companiei a fost realizată pe 28 decembrie 2012, la un preţ de 0,64 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 41,7 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici