Acţiunile europene au deschis în creştere puternică

Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de joi în creştere puternică, pe fondul redresării burselor din Asia şi Statele Unite, investitorii părând să înţeleagă noile măsuri de stimulare adoptate miercuri de banca centrală chineză, relatează MarketWatch.

135 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene au deschis în creştere puternică

Acţiunile europene au deschis în creştere puternică (Foto: Shutterstock)

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 2,7%, toate componentele industriale ale acestuia având o evoluţie pozitivă.

La Frankfurt, indicele DAX 30 este în creştere cu 3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,3%.

În China, Shanghai Composite Index a închis în creştere cu 5,3%, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong cu 2,9%. Investitorii au reacţionat la decizia de miercuri a Băncii Populare din China de a suplimenta lichidităţile din sectorul financiar cu 140 de miliarde de yuani (21,8 miliarde dolari).

”Investitorii salută informaţiile venite de la banca centrală chineză”, a declarat Naeem Aslam, analist la compania AvaTrade.

În SUA, bursa a crescut puternic după ce preşedintele Rezervei Federale din New York, William Dudley, a declarat că majorarea dobânzii de politică monetară în septembrie este mai puţin necesară, având în vedere evoluţiile internaţionale recente şi volatilitatea pieţelor financiare.

Indicii Dow Jones şi S&P 500 au închis miercuri în creştere cu 4%, cel mai mare avans din 2011, iar Nasdaq Composite cu 4,24%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici