Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor şapte săptămâni

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri la cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni, după ce eşecul unei emisiuni germane de obligaţiuni a provocat noi temeri legate de extinderea crizei datoriilor din zona euro.

68 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor şapte săptămâni

Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor şapte săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piaţa a fost influenţată negativ şi de date privind declinul producţiei industriei prelucrătoare din China.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut cu 1,1%, la cel mai redus nivel atins după 4 octombrie.

Germania a fost nevoită să retragă miercuri o mare parte dintr-o emisiune de obligaţiuni pe zece ani din cauza nervozităţii pe pieţele financiare după ce a reuşit să plaseze titluri de numai 3,6 miliarde de euro, reprezentând circa 60% din totalul de 6 miliarde de euro vizat.

Eşecul emisiunii a provocat noi temeri legate de impactul crizei datoriilor suverane din zona euro asupra Germaniei.

Acţiunile băncii belgiene KBC au scăzut cu 8,7%, înregistrând una dintre cele mai slabe evoluţii din Europa, după ce spread-ul (diferenţa) randamentelor obligaţiunilor guvernamentale pe termen de zece ani faţă de cele germane a atins un nivel record de la crearea euro.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1,29%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,44% şi CAC 40 al bursei din Paris la 1,68%, la minimul ultimelor două luni.

Indicele FTSE Mib al bursei din Milano a pierdut 2,59%, iar indicele general al bursei din Madrid 2,09%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici