Acţiunile Rolls-Royce, la un nivel-record după anunţul vânzării unei participaţii la o companie

Acţiunile Rolls-Royce au atins joi un nivel-record, după anunţarea unui acord surprinzător cu producătorul de motoare de avioane Pratt & Whitney privind vânzarea unei participaţii deţinute de Rolls-Royce la consorţiul International Aero Engines (IAE) pentru 1,5 miliarde dolari.

190 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Rolls-Royce, la un nivel-record după anunţul vânzării unei participaţii la o companie

Acţiunile Rolls-Royce ating un nivel-record după anunţul vânzării unei participaţii la o companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lângă tranzacţia care vizează IAE, producător de motoare V2500 pentru aeronave A320, Rolls-Royce şi Pratt & Whitney au anunţat că vor forma un parteneriat vizând dezvoltarea de motoare pentru noua generaţie de avioane din clasa medie, care vor înlocui modele A320 şi Boeing 737.

Acţiunile Rolls au atins un maxim de 6,84 lire sterline în prima parte a şedinţei de joi şi se aflau la 10:53 GMT (13:53 ora României) în urcare cu 6,6%, la 6,67 lire sterline.

"Nu am atribuit niciodată o astfel de valoare IAE. Credem că nici piaţa. Tranzacţia va creşte profitul operaţional al Rolls-Royce cu peste 140 de milioane de lire sterline în primul an, iar impactul se va menţine la acest nivel pentru încă 13 ani", a spus Sandy Morris, analist la RBS.

Compania IAE a fost înfiinţată în 1983 de către Rolls-Royce, Pratt & Whitney şi parteneri din Germania şi Japonia ca alternativă la CFM International, o companie mixtă între General Electric şi Snecma, acum parte a grupului francez de stat Safran.

Cele două alianţe concurează pentru a furniza motoare pentru avioanele A320 ale Airbus, în timp ce CFM are monopol în privinţa rivalului Boeing 737.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici