Acţiunile Tesla ating minimul ultimilor 2 ani, după ce Musk a vândut acţiuni

Acţiunile Tesla au scăzut miercuri la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani, după ce directorul executiv Elon Musk a dezvăluit că a vândut acţiuni în valoare de încă 3,95 miliarde de dolari la producătorul de vehicule electrice, scrie Reuters.

856 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Tesla ating minimul ultimilor 2 ani, după ce Musk a vândut acţiuni

Acţiunile au încheiat în scădere cu 7,2%, la 177,59 dolari, cel mai scăzut nivel din 23 noiembrie 2020.

Cea mai recentă vânzare de acţiuni a lui Musk a alimentat nervozitatea cu privire la consecinţele achiziţiei Twitter asupra celui mai valoros producător auto din lume, au declarat analiştii. Achiziţia a stârnit îngrijorări din partea investitorilor, inclusiv dacă va fi distras de la conducerea Tesla sau va deturna resurse către compania de social media. Unii investitori s-au temut, de asemenea, de posibilul impact asupra vânzărilor şi mărcii Tesla, precum şi de potenţialele presiuni asupra Tesla din partea ţărilor care încearcă să controleze discursul online.

"S-ar putea să fi avut nevoie de bani pentru a finaliza cu adevărat afacerea Twitter, dar restructurarea companiei şi redresarea se vor dovedi a fi mai costisitoare decât se aştepta probabil", a declarat Ed Moya, analist senior de piaţă la OANDA.

"Cred că investitorii sunt îngrijoraţi că acesta ar putea să nu fie sfârşitul vânzărilor sale de acţiuni", a adăugat el.

Acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 60% de la atingerea unui nivel record pe 4 noiembrie anul trecut. La patru zile după aceea, Musk a început să-şi vândă acţiunile.

Cea mai recentă vânzare ridică suma totală a acţiunilor Tesla vândute de Musk din noiembrie anul trecut la aproximativ 36 de miliarde de dolari - în ciuda faptului că acesta a declarat anterior că nu va mai vinde acţiuni.

Musk "pierde din nou şi mai multă credibilitate în faţa investitorilor şi a loialilor săi într-un moment „vine lupul", a declarat analistul Dan Ives de la Wedbush Securities.

Musk a declarat luna trecută că el crede că o recesiune va dura până în primăvara anului 2024 şi că "un fel de recesiune" în China şi Europa afectează cererea pentru maşinile electrice.

Musk s-a debarasat de 19,5 milioane de acţiuni între vineri şi marţi, potrivit documentelor publicate de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) la sfârşitul zilei de marţi.

Analiştii se aşteptau ca Musk să vândă mai multe acţiuni Tesla pentru a finanţa tranzacţia de 44 de miliarde de dolari cu Twitter, dar nu a fost clar dacă vânzările au fost legate de achiziţia Twitter.

Musk a încheiat luna trecută tranzacţia cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari de la bănci şi un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari, care a inclus 7,1 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv cofondatorul Oracle Corp Larry Ellison şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal. Nu este clar dacă toţi investitorii de capital şi-au respectat angajamentul de capital.

Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la scopul vânzării de acţiuni.

Twitter se confruntă cu plăţi de dobânzi în valoare totală de aproape 1,2 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru datoria pe care Musk a acumulat-o.

Musk a declarat că Twitter a suferit o scădere "masivă" a veniturilor de când a preluat conducerea, dând vina pe activiştii pentru drepturile civile care fac presiuni asupra agenţilor de publicitate. Publicitari importanţi, precum General Motors, şi-au retras reclamele de pe Twitter ca urmare a îngrijorării că Musk ar putea slăbi regulile de moderare a conţinutului pe serviciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici