Acţiunile Uber s-au prăbuşit, în prima zi după listarea la bursă

Acţiunile companiei de ride-sharing Uber au scăzut cu 7,6% până la închiderea şedinţei în prima zi de tranzacţionare la bursă, transmite BBC.

3390 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Uber s-au prăbuşit, în prima zi după listarea la bursă

Acţiunile Uber s-au prăbuşit, în prima zi a debutul său la bursă

Directorul executiv a lui Uber, Dara Khosrowshahi, a fost printre primii care propus listarea companiei la Bursa de Valori din New York. Până la sfârşitul sesiunii, acţiunile au ajuns la 41,51 de dolari, sub preţul de listare al companiei de 45 de dolari.

Joi, Uber a vândut 180 de milioane de acţiuni, în valoare de 45 de dolari fiecare, acumulând 8,1 miliarde de dolari în numerar, compania fiind evaluată la 82 miliarde de dolari.

Uber nu a făcut nici până acum profit şi a avertizat recent că este posibil să nu mai facă deloc. De la înfiinţarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari.

Khosrowshahi a încercat să-i liniştească pe investitorii dezamăgiţi de scăderea preţului acţiunilor la debutul său pe piaţă. „Succesul companiei nu va fi măsurat într-o zi, ci de-a lungul anilor”, a spus Khosrowshahi

Iniţial, Uber a sugerat preţuri cuprinse între 44 şi 50 de dolari pe acţiune, compania fiind evaluată la 120 miliarde de dolari. Khosrowshahi a declarat că preţul de 45 de dolari pe acţiune a fost influenţat de incertitudinea din mediul economic global.

Acţiunile vor tranzacţiona acum sub simbolul UBER. Investitorii pariază pe Uber, fiind o companie care se diversifică în mai multe sectoare. Pe lângă afacerea de ride-hailling, Uber dezvoltă şi maşini autonome şi deţine o afacere de livrare a alimentelor numită Uber Eats.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici