Video Adio salarii de 10.000 de euro pentru managerii de top! Firmele îşi ajustează ofertele pentru şefi

  • Angajatorii taie la jumătate ofertele salariale pentru manageri, spune un headhunter
  • Un manager de top primeşte, în vreme de coronavirus, o ofertă salarială de 4.000 - 5.000 de euro net pe lună
  • Piaţa muncii s-a răsturnat într-o lună: de la deficit de candidaţi, la un milion de oameni trimişi în şomaj tehnic
3619 afișări

Este bine să fii şef în România, dar nu şi atunci când sunt crize. Coronavirusul a tăiat drastic din ofertele salariale pentru cei care vor să ajungă în vârful ierarhiei unei companii.

"Dacă până acum un CEO  avea în jur 10.000 euro net plus bonus pe lună, oferta în acest moment din partea unui antreprenor sau a unei multinaţionale este cu 50, 60% mai mică. La fel se întâmplă şi la middle manageri şi la anumiţi specialişti", spune Sorina Faier, headhunter.

În mai puţin de o lună, piaţa muncii s-a schimbat radical. Criza coronavirusului a trimis în şomaj tehnic un milion de oameni, iar 200.000 de angajaţi au rămas fără job. Totuşi, în unele sectoare încă se fac angajări, iar salariile nu scad.

"Specialiştii din IT nu au parte de scăderi salariale, încă cererea este mare, şi niciodată nu sunt de îndeajuns pentru proiectele noastre, adică îi găsim destul de greu, chiar şi în acest timp”, adaugă aceasta. 

În prezent, se mai fac angajări în comerţul alimentar, curierat şi în industria farmaceutică, însă majoritatea joburilor sunt temporare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici