Administraţia Obama va cere companiilor financiare să reducă ratele la creditele ipotecare

Administraţia Obama intenţionează să lanseze, luni, o campanie de convingere a companiilor financiare pentru reducerea ratelor plătite de beneficiarii de credite ipotecare care au probleme în respectarea obligaţiilor financiare.

16 afișări
Imaginea articolului Administraţia Obama va cere companiilor financiare să reducă ratele la creditele ipotecare

Preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Băncile nu fac suficiente eforturi în această problemă", a declarat un responsabil al Departamentului Trezoreriei, Michael Barr, citat de publicaţia New York Times.

Instituţiile de credit au intensificat măsurile de reducere a ratelor pentru clienţii cu probleme financiare, dar publicaţia a relatat că programul de 75 de miliarde de dolari de combatere a prescrierilor are probleme.

Majoritatea împrumuturilor ai căror termeni au fost modificaţi se află în fază de testare şi, din acest motiv, la nivelul Trezoreriei există opinia că programul s-a dovedit ineficient.

Barr a declarat că autorităţile de la Washington vor face publice numele instituţiilor financiare care nu au redus suficient de rapid ratele împrumuturilor ipotecare.

În plus, Trezoreria nu va acorda acestor companii stimulentele promise, până când reducerea ratelor nu va deveni permanentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici