Administraţia Trump plănuieşte să crească nivelul taxelor vamale suplimentare pentru unele importuri din China de la 10% la 25%

Administraţia Donald Trump intenţionează să crească de la 10% la 25% nivelul noilor taxe vamale impuse în cazul unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, în încercarea de a forţa Beijingul să ofere concesii comerciale, a declarat o sursă familiară cu planul autorităţilor SUA.

605 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump plănuieşte să crească nivelul taxelor vamale suplimentare pentru unele importuri din China de la 10% la 25%

Administraţia Trump plănuieşte să crească nivelul noilor taxe vamale pentru importurile din China de la 10% la 25%

Preşedintele Donald Trump a anunţat pe 10 iulie că Administraţia de la Washington va impune taxe vamale suplimentare de 10% asupra unor importuri din China, printre produsele vizate fiind alimente, aluminiu, oţel, produse chimice şi bunuri de larg consum, informează agenţia de ştiri Reuters.

Taxele vamale suplimentare vor putea fi impuse doar după o perioadă de consultare publică, iar propunerea de creştere a nivelului la 25% riscă să conducă la o escaladarea a disputei comerciale între cele mai mari două economii de pe glob.

Sursa, citată de agenţia Bloomberg News, a adăugat că Administaţia Trump ar putea anunţa această propunere chiar miercuri.

La începutul lunii iulie, Statele Unite au impus taxe vamale suplimentare de 25% pentru importuri din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Ca reacţie la taxele vamale impuse de Administraţia Donald Trump, Beijingul a anunţat că va introduce măsuri de retorsiune simetrice împotriva importurilor din Statele Unite.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici