Administratorii Rafo vor să reia negocierea unui împrumut de 330 milioane euro

Administratorii Rafinăriei Rafo Oneşti (RAF) cer acordul acţionarilor pentru negocierea unui credit de 330 milioane euro de la creditori externi, pentru modernizarea instalaţiilor, proiectul fiind vehiculat şi anii trecuţi.

240 afișări
Imaginea articolului Administratorii Rafo vor să reia negocierea unui împrumut de 330 milioane euro

Administratorii Rafo vor să reia negocierea unui împrumut de 330 milioane euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Propunerea va fi discutată în AGA programată la 1 august, se arată într-un comunicat al rafinăriei transmis vineri Bursei.

În aprilie, acţionarii rafinăriei au respins propunerea privind atragerea unor împrumuturi în valoare cumulată de 70 milioane euro şi au revocat decizii AGA din 2009 şi 2010 privind contractarea unui împrumut de 330 milioane euro cu garanţia statului.

Petrochemical Holding, înregistrat în Austria, deţine 96,5% din capitalul companiei.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Rafo a fost realizată joi, la preţul de 0,5 lei. La acest preţ, Rafo are o capitalizare de 438,98 milioane lei (98,9 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici