Aeroportul "Henri Coandă", pe locul patru în Europa, la categoria 5 - 10 milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti s-a clasat pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în 2014, la categoria între 5 şi 10 milioane de pasageri.

842 afișări
Imaginea articolului Aeroportul "Henri Coandă", pe locul patru în Europa, la categoria 5 - 10 milioane de pasageri

Aeroportul "Henri Coandă", pe locul patru în Europa, la categoria 5 - 10 milioane de pasageri (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Basel, Lanzarote (Insulele Canare) şi Napoli, locul al cincilea fiind ocupat de Porto, în clasamentul realizat de Airports Council International-Europe.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, primul loc este ocupat de Istanbul Ataturk, urmat de Moscova Sheremetyevo, Londra Gatwick, Moscova Domodedovo şi Barcelona.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen, Atena, Bruxelles, Lisabona şi Londra Stansted, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chişinău, Santorini, Belgrad, Mikonos şi Maribor.

În anul 2014, pe cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - "Aurel Vlaicu" (AIBB AV), s-a înregistrat un număr record de 8.321.858 de pasageri şi 102.048 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul "Henri Coandă" s-au înregistrat 8.317.168 de pasageri şi 91.788 de mişcări de aeronave.

Faţă de 2013, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului anul trecit a înregistrat o creştere de 8,8%. Astfel, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,9%.

În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului "Henri Coandă" au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici