Aeroporturile din Otopeni, Cluj şi Sibiu, în topul aeroporturilor europene cu creşteri de trafic

Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni este în top 5 al aeroporturilor europene cu 5 - 10 milioane de pasageri care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul semestru din 2015, iar aeroporturile din Sibiu şi Cluj au intrat în top 5 la categoria sub 5 milioane de pasageri.

610 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile din Otopeni, Cluj şi Sibiu, în topul aeroporturilor europene cu creşteri de trafic

Aeroporturile din Otopeni, Cluj şi Sibiu, în topul aeroporturilor europene cu creşteri de trafic

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti a fost clasat de Airports Council International-Europe pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul semestru din 2015, la categoria între cinci şi 10 milioane de pasageri, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto şi Glasgow, locul al cincilea fiind ocupat de cel din Budapesta.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este deschis de Madrid şi continuă cu Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam şi Barcelona.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin şi Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan - Rusia şi Azore - Ponta Delgada.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele şase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa "Aurel Vlaicu", un trafic aerian de 4.217.213 pasageri şi 52.116 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul "Henri Coandă" s-au înregistrat 4.215.314 de pasageri şi 46.426 mişcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creştere relevantă, de 12,58%. faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,5%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, de 2%. Astfel, în primele şase luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici