Aeroporturile locale au înregistrat în vară peste 6,7 milioane de pasageri, scădere faţă de 2019

Aeroporturile locale au înregistrat în această vară 6,7 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă o scădere de 2,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, anul de referinţă pentru industria aviatică, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

181 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile locale au înregistrat în vară peste 6,7 milioane de pasageri, scădere faţă de 2019

Cu toate că anul 2022 a fost unul foarte aglomerat pentru aeroporturile locale, cât şi pentru cele europene, revenirea la nivelul din 2019 este aşteptată abia anul viitor. Vara acestui an a fost una plină de provocări pentru industria aviatică europeană, având în vedere că mulţi dintre angajaţii companiilor aeriene şi de handling au fost fie daţi afară, fie au plecat către alte industrii. La aceste deficite de personal se adaugă şi cererea foarte mare din acest an, având în vedere că oamenii au putut călători fără restricţii după doi ani în care au stat mai mult acasă. Toate aceste aspecte au dus la anulări de curse, la întârzieri masive şi nu în ultimul rând la bagaje pierdute.

Cel mai mare aeroport din ţară, Aeroportul Otopeni, a înregistrat în vara acestui an aproape 4 milioane de pasageri, fiind urmat de terminalul din Cluj, care a avut aproape 900.000 de pasageri în doar trei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici