Afacerea ”chiria”. De ce investesc românii în imobiliare şi nu îşi construiesc o afacere atunci când obţin venituri suplimentare

  • Românii preferă să investească în apartamente pe care să le închirieze în loc să construiască o afacere
  • Între 30 şi 50% dintre apartamente sunt cumpărate pentru a fi date în chirie
  • Perioadele de inutilizare sau criza financiară sunt principalele riscuri ale acestei investiţii
23014 afișări
Imaginea articolului Afacerea ”chiria”. De ce investesc românii în imobiliare şi nu îşi construiesc o afacere atunci când obţin venituri suplimentare

„Îmi iau un apartament pe care îl dau în chirie şi se plăteşte singur”. Aceasta este viziunea de „business” a românilor care câştigă bine şi care vor să-şi investească banii. În prezent, între 30 şi 50% dintre apartamente sunt cumpărate ca o investiţie, pentru a fi date în chirie, potrivit Ziarului Financiar.

O astfel de investiţie pare sigură la prima vedere, însă există şi riscuri, spune Marius Ghenea, un antreprenor care a construit business-uri în mai multe domenii. Totuşi, mirajul banilor făcuţi aproape fără efort încă îi atrage pe mulţi. Ionuţ este programator şi şi-a cumpărat un apartament la mare, tocmai pentru a-l oferi spre închiriere pe timp de vară, în regim hotelier.

”Ok, mă împrumut la bancă, banii sunt ai băncii şi teoretic o să plătească cine o să-l închiriere în următorii 10-15 ani. După 10-15 ani, o să devină apartamentul meu şi efectiv eu nu prea fac nicio investiţie.”, spune Ionuţ, proprietarul unui apartament oferit spre închiriere.

”Piaţa bursieră la noi nu este foarte activă, aşa că investiţiile acolo nu le pot face prea mulţi români, că nu prea au în ce să investească. Şi rămân aceste investiţii care sunt sau pe care unii le consideră pasive, dar care de fapt nu sunt chiar aşa pasive pentru că implică destul de multă muncă, efort.”, spune Marius Ghenea, antreprenor.

 Autor: Ana Maria Abăluţă

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici