Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui auto, au crescut cu 7,6% în primele zece luni

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată cu 7,6% fiecare, în primele zece luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

62 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui auto, au crescut cu 7,6% în primele zece luni

Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui auto, au crescut cu 7,6% în primele zece luni

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,6% datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (15,6%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (14,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (7,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (6,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (5,6%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (3,6%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (1,0%) şi la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (0,9%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,6% datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (14,8%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (13,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (6,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (6,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (6,3%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (2,8%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (0,4%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 3,0%.

În octombrie comparativ cu septembrie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu auto, serie brută, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 0,9%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (8,2%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (4,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (4,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (1,4%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (0,3%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (23,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (8,1%) şi la comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (3,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (6,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (4,0%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (3,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (2,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (1,9%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (0,8%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata nespecializat (1,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (0,7%).

În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 12,4% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (22,7%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (19,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (16,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (12,0%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (9,2%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (9,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (7,6%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (2,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată, în octombrie 2017, comparativ cu octombrie 2016, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 10,8%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (22,5%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (15,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (11,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (6,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (5,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (5,3%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (3,0%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (2,0%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici