AFI Europe a luat un credit de 32 milioane euro pentru clădirile 2 şi 3 din parcul de birouri AFI Park

Banca Comercială Română (BCR) a acordat un împrumut în valoare de 32 milioane euro companiei AFI Europe pentru finalizarea clădirilor de birouri AFI Park 2 şi AFI Park 3 din Bucureşti, a anunţat instituţia de credit.

173 afișări
Imaginea articolului AFI Europe a luat un credit de 32 milioane euro pentru clădirile 2 şi 3 din parcul de birouri AFI Park

AFI Europe a luat un credit de 32 milioane euro pentru clădirile 2 şi 3 din parcul de birouri AFI Park (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Finanţarea include un credit de investiţii de 17 milioane de euro pentru clădirea de birouri AFI Park 2 şi un împrumut de dezvoltare de 15 milioane de euro pentru clădirea de birouri AFI Park 3.

"BCR este direct interesată în finanţarea şi dezvoltarea economiei. (...) avem un parteneriat amplu la nivelul grupului Erste cu AFI", a declarat, într-un comunicat, Ana Dumitrache, şef departament finanţări imobiliare din cadrul BCR.

AFI Europe operează în România din anul 2005, compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare centru comercial din România, AFI Palace Ploieşti, primul shopping center modern din Ploieşti, inaugurat în octombrie 2013, şi proiectul de birouri AFI Business Park care va aduce în total pe piaţă peste 65.000 mp de spaţii de birouri.

Compania a finalizat AFI Park 1 şi 2, primele două clădiri din cadrul AFI Park din Cotroceni, şi urmează să livreze în acest an al treilea imobil. Toate cele trei clădiri, totalizând 35.000 metri pătraţi, sunt închiriate integral.

"Obţinerea acestei finanţări va permite AFI Europe să recupereze întregul capital investit în AFI Park 2, care a fost finanţat prin fonduri proprii ale AFI Europe, şi să finalizeze AFI Park 3, a cărei inaugurare este programată să aibă loc până la finele acestui an", a declarat David Hay, directorul executiv AFI Europe România.

Anul acesta, compania a început şi construcţia clădirilor AFI Park 4 şi AFI Park 5, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 32.000 metri pătraţi şi finalizare în octombrie 2015.

AFI Europe dezvoltă şi gestionează diverse proiecte comerciale şi rezidenţiale în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

BCR, membră a Erste Group, este cea mai mare bancă din România după valoarea activelor (14,4 miliarde euro).

Erste Group Bank face parte, alături de Deutsche Pfanbriefbank şi Raiffeisen Bank, din consorţiul de bănci care a refinanţat cu 220 milioane euro centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici