Află cât economiseşte statul prin reducerea salariilor bugetarilor

Scăderea salariilor bugetarilor cu 25% de la 1 iunie, convenită cu FMI, va duce la reducerea cheltuielilor cu aproximativ 7 miliarde de lei (circa 1,7 de miliarde euro), potrivit datelor care reies din execuţia pentru primul trimestru, confirmate de Ministerul Finanţelor.

207 afișări
Imaginea articolului Află cât economiseşte statul prin reducerea salariilor bugetarilor

Află cât economiseşte statul prin reducerea salariilor bugetarilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

După primele trei luni, cheltuielile de personal înregistrate de bugetul general consolidat s-au ridicat la 11,7 miliarde lei, ceea ce ar corespunde cu un fond de salarii la nivelul întregului an de 46,7 de miliarde lei.

Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie, deci va fi aplicabilă pentru ultimele şapte luni din acest an, când fondul de salarii s-ar fi ridicat la 27,25 de miliarde lei, iar după reducere va fi de aproximativ 20 miliarde de lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că în urma negocierilor cu FMI, pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici