Află cum puteai câştiga un Duster cu doar 1.000 de lei investiţi pe bursă

Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au avut de departe cea mai spectaculoasă evoluţie din acest an pe bursă, deşi compania în sine se confruntă cu pierderi şi probleme în asigurarea finanţării. Asta nu-i împiedică pe speculatori să urce din nou acţiunile cu 15% pe zi. Astfel, în ultima săptămână acţiunile Oltchim s-au dublat, iar preţul a ajuns ieri la 1,064 lei, de cinci ori peste cel înregistrat la începutul anului.

292 afișări
Imaginea articolului Află cum puteai câştiga un Duster cu doar 1.000 de lei investiţi pe bursă

Află cum puteai câştiga un Duster cu doar 1.000 de lei investiţi pe bursă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Astfel, cu 1.000 de lei investiţi la începutul lunii ianuarie în Oltchim, un investitor care ar fi păstrat acţiunile în portofoliu ar fi câştigat circa 4.200 de lei. Altfel ar fi stat lucrurile dacă investitorul ar fi speculat evoluţia acţiunilor (şi ar fi fost foarte norocos). Teoretic, pe acţiunile Oltchim s-ar fi putut câştiga în acest an 55.800 de lei cu doar 1.000 de lei investiţi, adică echivalentul preţului unui autoturism Dacia Duster.

Singura condiţie ar fi fost ca investitorul să vândă pe maxime şi să reintre apoi la cumpărare cu toată suma câştigată când preţul ar fi atins minime, profitând astfel de oscilaţiile ample ale preţului.

Citeşte mai multe despre cum puteai câştiga un Duster cu doar 1.000 de lei investiţi pe bursă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici