Agenţie ONU: Creşterea tarifelor de transport maritim ameninţă redresarea economiei mondiale

O creştere bruscă a tarifelor de transport maritim pentru containere reprezintă o ameninţare la adresa redresării economiei mondiale, iar ţările care depind de livrările maritime ar urma să fie cele mai afectate de creşterea preţurilor de import, a declarat joi agenţia ONU UNCTAD, conform Reuters.

188 afișări
Imaginea articolului Agenţie ONU: Creşterea tarifelor de transport maritim ameninţă redresarea economiei mondiale

Agenţie ONU: Creşterea tarifelor de transport maritim ameninţă redresarea economiei mondiale

O creştere bruscă a cererii de bunuri de consum în timpul pandemiei a creat blocaje majore de aprovizionare în întreaga lume, ceea ce a avut un impact asupra ofertei de nave-container şi a containerelor pentru transportul mărfurilor.

Oficialii din transporturi şi porturi se aşteaptă ca întreruperile lanţului de aprovizionare la nivel mondial să se extindă până în 2022.

"Actuala creştere a tarifelor de transport de marfă va avea un impact profund asupra comerţului şi va submina redresarea socio-economică, în special în ţările în curs de dezvoltare, până când operaţiunile de transport maritim vor reveni la normal", a declarat secretarul general al UNCTAD, Rebeca Grynspan.

În analiza sa privind transportul maritim pentru anul 2021, UNCTAD a afirmat că actuala creştere bruscă a tarifelor de transport al containerelor, dacă se menţine, ar putea majora nivelul preţurilor de import la nivel mondial cu 11%, iar nivelul preţurilor de consum cu 1,5% între momentul actual şi 2023.

"Se aşteaptă ca impactul să fie mai semnificativ pentru economiile mai mici, care depind în mare măsură de bunurile importate pentru o mare parte din nevoile lor de consum", a precizat UNCTAD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici