Agenţiile de rating Fitch şi Moody's au retrogradat Rusia cu şase trepte, până la statutul de „junk”

Agenţiile de rating Fitch şi Moody's au retrogradat Rusia cu şase trepte, până la statutul de „junk”, afirmând că sancţiunile occidentale pun sub semnul întrebării capacitatea sa de a asigura serviciul datoriei şi vor slăbi economia, scrie Retuers.

384 afișări
Imaginea articolului Agenţiile de rating Fitch şi Moody's au retrogradat Rusia cu şase trepte, până la statutul de „junk”

Agenţiile de rating Fitch şi Moody's au retrogradat Rusia cu şase trepte, până la statutul de „junk”

Pieţele financiare ale Rusiei au fost aruncate în vâlvătăi de sancţiunile impuse din cauza invaziei sale în Ucraina, cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, notează Ziarul Financiar.

Invazia a declanşat o avalanşă de modificări ale ratingurilor de credit şi avertismente cumplite privind impactul asupra economiei Rusiei. Săptămâna trecută, S&P a coborât ratingul Rusiei la statutul de „junk”.

De asemenea, a determinat furnizorii de indici FTSE Russell şi MSCI să anunţe miercuri că vor elimina acţiunile ruseşti din toţi indicii lor, după ce la începutul săptămânii un director executiv de top al MSCI a calificat piaţa bursieră rusă drept „neinvestibilă”.

FTSE Russell a precizat că decizia va intra în vigoare începând cu data de 7 martie, în timp ce MSCI a precizat că decizia sa va fi implementată într-o singură etapă în toţi indicii MSCI, începând cu închiderea din 9 martie. MSCI a precizat că reclasifică, de asemenea, indicii MSCI Rusia de la statutul de pieţe emergente la cel de pieţe de sine stătătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici