Agricultura pregăteşte o "listă neagră" cu fermieri şi instituţii care nu vor mai primi subvenţii

Ministerul Agriculturii va pregăti în acest an o "listă neagră", care va include fermierii inactivi şi instituţiile care deţin terenuri şi care primeau subvenţii, astfel încât aceştia să nu mai beneficieze de plăţile pe suprafaţă, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

362 afișări
Imaginea articolului Agricultura pregăteşte o "listă neagră" cu fermieri şi instituţii care nu vor mai primi subvenţii

Agricultura pregăteşte o "listă neagră" cu fermieri şi instituţii care nu vor mai primi subvenţii (Imagine: Nicu Mircea / Mediafax Foto)

"Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel încât nu mai pot beneficia de plăţi directe decât acei fermieri care înregistrează şi lucrează în agricultură. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu ştiu care din Bucureşti sau din alte zone care până acum cel puţin pe pajişti, pe administrarea corectă în bune condiţii agricole şi de mediu a pajiştilor, primeau aceste plăţi directe", a spus ministrul.

El a explicat că, nefiind fermieri activi, aceste instituţii şi fermieri vor figura pe "o listă neagră" şi nu vor mai putea primi plăţile pe suprafaţă.

"Nu este o categorie foarte mare astfel încât să creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred că aduce avantaje pentru cei care lucrează în agricultură", a spus Daniel Constantin.

Ministrul a afirmat că lista va fi definitivată în acest an, perioadă în care va fi definit şi conceptul de "fermier activ".

"Este o definiţie pe care o vom lua împreună pe parcursul anului 2014. În momentul de faţă există un început de listă neagră pe care vor figura toate categoriile pe care dumneavoastră le propuneţi. Ca atare, până la sfârşitul acestui an vă invităm să ne spuneţi ce categorii vreţi să excludeţi de la plăţile directe şi vom defini în felul acesta prin negaţie ce înseamnă fermierul activ", li s-a adresat Constantin reprezentanţilor fermierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici