Airbus câştigă un acord de 16 miliarde de dolari din partea Emirates, pentru 50 de aeronave

Airbus a primit o comandă în valoare de 16 miliarde de dolari, pentru 50 de aeronave, din partea companiei aeriene Emirates din Dubai, care îşi continuă expansiunea internaţională, anunţă BBC.

206 afișări
Imaginea articolului Airbus câştigă un acord de 16 miliarde de dolari din partea Emirates, pentru 50 de aeronave

Airbus câştigă un acord de 16 miliarde de dolari din partea Emirates, pentru 50 de aeronave

Comanda pentru A350-900 XWBs este primul mare contract anunţat în cadrul Dubai Air Show 2019.

Aripile aparatelor A350 sunt fabricate în Marea Britanie, iar motoarele sunt fabricate de Rolls-Royce.

Emirates a declarat că a fost în discuţii cu Boeing, pentru cumpărarea mai multor aeronave.

Directorul executiv al companiei aeriene, şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, a declarat că A350 va permite Emirates să-şi extindă zborurile de lungă durată. Prima dintre aeronavele A350, care zboară până la 15 ore şi transportă 350 de pasageri, va fi livrată în 2023.

Este posibil ca Emirates să beneficieze de o reducere a preţului de listă de 16 miliarde de dolari din cauza dimensiunii comenzii.

"Este o veste foarte bună pentru Airbus", a declarat, în cadrul conferinţei de presă, directorul general al gigantului aerospaţial european, Guillaume Faury. El a adăugat că nu decizia de la începutul acestui an de a pune capăt producţiei de A380 nu va fi schimbată.

Şeicul Ahmed a spus că discuţiile continuă cu Boeing, totul fiind posibil, inclusiv atunci când gigantul aerospaţial american îşi va rezolva problemele legate de 737 Max, momentan consemnate la sol după două accidente.

Emirates a spus anterior că ar putea cumpăra 40 de aparate Boeing 787 Dreamliners, dar încă nu a confirmat comanda.

Taguri:
airbus,
comandă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici