Ajutorul de salvare pentru Tarom şi Blue Air a fost aprobat de Guvern

  • Tarom şi Blue Air vor primi un credit de salvare pentru a depăşi criza COVID-19
  • Companiile au cerut anterior suma de 130 de milioane de euro pentru a-şi acoperi cheltuielile
  • Blue Air are deja 90% dintre oameni în şomaj, iar Tarom urmează să facă acelaşi lucru cu peste 1000 de angajaţi
3159 afișări
Imaginea articolului Ajutorul de salvare pentru Tarom şi Blue Air a fost aprobat de Guvern

Ajutorul de salvare pentru Tarom şi Blue Air a fost aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti, Tarom şi Blue Air, potrivit surselor MEDIAFAX. Acestea au cerut anterior un ajutor de salvare de 130 de milioane de euro.

Tarom a luat decizia de a trimite peste 1000 de angajaţi în şomaj tehnic, din cei aproximativ 2000 de persoane care lucrează pentru companie, pentru a reduce cât mai mult cheltuielile.

Blue Air are deja 90% dintre angajaţi în şomaj, iar CEO-ul companiei, Oana Petrescu declarat că are nevoie de un credit de salvare între 40 şi 90 de milioane de euro pentru a depăşi criza coronavirului.

La acest moment toate cursele regulate ale celor două companii sunt suspendate. Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a anunţat că s-ar putea relua cursele în curând, însă cu o serie de măsuri de distanţare socială care vor provoca de asemenea, cheltuieli suplimetare companiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici