Aleksei Kudrin: Vladimir Putin ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a aplica reforme economice

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea demisiona pentru a convoca alegeri prezidenţiale anticipate în scopul obţinerii unui mandat mai solid, pentru a putea implementa reforme economice şi politice fundamentale, afirmă un apropiat al liderului rus, Aleksei Kudrin, citat de The New York Times.

358 afișări
Imaginea articolului Aleksei Kudrin: Vladimir Putin ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a aplica reforme economice

Aleksei Kudrin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu poţi aplica reforme structurale înainte de alegeri, ceea ce este greu de făcut, atunci trebuie să o faci după alegeri sau să organizezi alegeri anticipate", a declarat Aleksei Kudrin, care este un apropiat al lui Vladimir Putin şi a fost ministru de Finanţe al Rusiei în perioada 2000-2011.

"Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simţ acut al situaţiei politice şi este posibil să decidă amânarea reformelor; însă, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obţine un mandat solid pentru reforme economice", a adăugat Kudrin.

Economia Rusiei, afectată de sancţiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene şi dependentă de vânzarea petrolului şi gazelor, a intrat în recesiune, scăzând cu 2,2% în primul trimestru. Experţii ruşi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economică.

Declaraţiile lui Kudrin au generat îngrijorare în mediile politice şi economice de la Moscova.

Serghei Neverov, un lider al partidului Rusia Unită, a denunţat declaraţiile "provocatoare" ale lui Kudrin, afirmând că sunt menite să "destabilizeze societatea" rusă.

Vladimir Putin se află la conducerea Rusiei din anul 2000. Cel de-al treilea mandat de preşedinte al lui Putin a început în 2012 şi expiră în 2018. Kudrin a admis că nu avut nicio discuţie pe această temă cu Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici