Alexa, informaţii sensibile. Echipa dispozitivului recunoaşte un adevăr cotroversat

O echipă a companiei Amazon.com Inc., care monitorizează comenzile utilizatorilor Alexa, are acces la datele privind locaţia utilizatorilor şi poate găsi, în unele cazuri, adresă de domiciliu a clienţilor, au spus cinci angajaţi familiarizaţi cu programul, citaţi de Bloomerg.

5213 afișări
Imaginea articolului Alexa, informaţii sensibile. Echipa dispozitivului recunoaşte un adevăr cotroversat

Alexa, informaţii sensibile. Echipa dispozitivului recunoaşte un adevăr cotrovrsat

Echipa transcrie şi analizează o parte din înregistrările vocale preluate de software-ul Alexa. Programmul de accesare a datelor clienţilor, descoperit de Bloomberg la începutul acestei luni, este menit să ajute asistentul digital al companiei Amazon să devină mai bun în înţelegerea şi răspunsul la comenzi.

Membrii echipei, care au acces la coordonatele geografice ale utilizatorilor Alexa, pot să le introducă cu uşurinţă în software-uri de cartografiere şi să găsească domiciliul clienţilor, potrivit angajaţilor, care au semnat acorduri de confidenţialitate care îi împiedică să vorbească public despre program.

Deşi nu există niciun indiciu că angajaţii Amazon, care au acces la datele personale ale utilizatorilor, au încercat să urmărească clienţii , doi membri ai echipei Alexa şi-au exprimat îngrijorările în faţa Bloomberg, privind modul în care Amazon acordă acces nelimitat la datele clienţilor, ceea ce ar face facilă identificarea proprietarului unui dispozitiv.

Datele privind locaţia sunt mai sensibile decât multe alte categorii de informaţii ale utilizatorilor, a declarat Lindsey Barrett, avocat al personalului şi profesor la Clinica de Comunicare şi Tehnologie din cadrul Universităţii Georgetown Law."Faptul că cineva poate colecta detalii despre locaţia ta, înseamnă că te-ar putea găsi când nu vrei să fii găsit", a spus Barrett.

Într-o declaraţie din 10 aprilie Amazon a spus că "angajaţii nu au acces direct la informaţii care să identifice persoana sau contul ca parte a acestui flux de lucru".

Într-o declaraţie nouă, Amazon a spus că "accesul la instrumentele interne este foarte controlat şi este acordat doar unui număr limitat de angajaţi, care au nevoie de aceste instrumente pentru a instrui şi îmbunătăţi serviciul prin procesarea unui eşantion extrem de mic de interacţiuni. Politicile noastre interzic în mod strict accesul angajaţilor sau folosirea datelor clientului cu orice alt motiv şi avem o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte abuzul. Verificăm în mod regulat accesul angajaţilor la instrumentele interne şi limităm accesul oricând şi ori de câte ori este posibil. "

Echipa Alexa Data Services a companiei Amazon, care administrează numeroasele înregistrări ale discursului uman şi alte date care ajută la instruirea software-ului,este compusă din mii de angajaţi aflaţi în Boston, România şi India.

Unii dintre lucrătorii însărcinaţi cu analizarea înregistrărilor clienţilor Alexa folosesc un instrument Amazon care afişează clipuri audio alături de date despre dispozitivul care a capturat înregistrarea. O mare parte din informaţiile stocate de software, inclusiv ID-ul dispozitivului şi numărul de identificare ale clientului, nu pot fi legate de un utilizator.

Dar reporterii Bloomberg au asistat la o demonstraţie în care un membru al echipei Amazon a folosit coordoantele geografice ale unui client şi Google Maps şi în mai puţin de un minut a ajuns de la o înregistrare audio la o imagine a locuinţei acestuia şi la adresă.

În alte condiţii şi cu ajutorul unui al doilea program, angajaţii Amazon pot accesa date de genul adreselor şi numerelor de telefon cu care clientul a comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici