Alimentele ecologice nu se vând pe piaţa din România. 90% din produse se exportă

Aproximativ 90% din produsele agricole ecologice româneşti sunt exportate pentru că nu se vând pe piaţa locală din cauza preţurilor mai mari decât la produsele clasice, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

421 afișări
Imaginea articolului Alimentele ecologice nu se vând pe piaţa din România. 90% din produse se exportă

Alimentele ecologice nu se vând pe piaţa din România. 90% din produse se exportă (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Importăm foarte multe produse alimentare pentru faptul că produsele româneşti nu ajung pe rafturi", a spus el.

Ministrul Agriculturii a adăugat că sunt produse de nişă care merg foarte bine la export.

"În special producţia din agricultura ecologică merge mai mult la export. Aproximativ 90% din producţia respectivă nu se comercializează pe piaţa din România din cauza preţului destul de mare", a afirmat Constantin.

El a mai spus că producţia de legume din acest an este sensibil egală sau poate puţin mai mică decât cea de anul trecut, din cauza secetei.

Potrivit ministrului, în această toamnă, culturile de rapiţă, grâu şi orz, "arată mult mai bine" decât anul trecut.

"Anul trecut am avut secetă în lunile septembrie-noiembrie, când aveau nevoie aceste culturi de apă", a mai spus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici