Allergan, producătorul Botox, a primit o ofertă de preluare de 47 miliarde de dolari

Compania canadiană Valeant Pharmaceuticals International şi investitorul Bill Ackman oferă 47 de miliarde de dolari pentru compania Allergen, producătorul Botox, propunere care ar putea duce la formarea unuia dintre cele mai mari grupuri farmaceutice la nivel mondial, relatează Reuters.

236 afișări
Imaginea articolului Allergan, producătorul Botox, a primit o ofertă de preluare de 47 miliarde de dolari

Allergan, producătorul Botox, a primit o ofertă de preluare de 47 miliarde de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Allergan fabrică produsul neurologic Botox, utilizat în tratarea unor boli asociate cu supraactivitatea musculară. Compania deţine mărcile de medicamente Botox Cosmetics şi Vistabel, folosite la atenuarea ridurilor.

Oferta, dacă va fi acceptată, va reuni două companii farmaceutice de dimensiuni medii, cu experienţă în domeniul produselor de îngrijire a pielii şi a ochilor.

Compania Pershing Square Capital Management, a investitorului Bill Ackman, este cel mai mare acţionar al Allergan, cu o participaţie de 9,7%, şi a dezvăluit într-un comunicat că susţine oferta care evaluează compania americană la 152,88 dolari pe acţiuni, cu peste 7% faţă de preţul de la închiderea de luni a bursei.

Valeant anticipează economii anuale de cel puţin 2,7 miliarde de dolari în urma preluării Allergan.

În afară de Botox, Allergan mai are în portofoliu medicamente oftalmologice pentru tratarea unor afecţiuni precum glaucomul şi ochii uscaţi, compania obţinând anul trecut vânzări de 6,3 miliarde de dolari.

Valeant a înregistrat anul trecut venituri de 5,8 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al Allergan a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici