Alpha Bank a înregistrat pierderi de 838,4 milioane de euro în primele nouă luni, din cauza creditelor neperformante

Alpha Bank, a patra mare bancă elenă, prezentă şi în România, a înregistrat pierderi de 838,4 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, după ce a obţinut profit în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Reuters.

687 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank a înregistrat pierderi de 838,4 milioane de euro în primele nouă luni, din cauza creditelor neperformante

Alpha Bank a înregistrat pierderi de 838,4 milioane de euro în primele nouă luni, din cauza creditelor neperformante (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În urmă cu un an, Alpha Bank, la care Fondul Elen de Stabilitate Financiară deţine o participaţie de 66%, a consemnat un profit de 129,3 milioane de euro.

Rata creditelor neperformante a urcat la 36,5% din totalul împrumuturilor, la sfârşitul lunii septembrie, de la 33,8% în primul trimestru.

Testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană (BCE) au arătat că Alpha Bank are un deficit de capital de 2,743 miliarde de euro, în scenariu advers.

Banca are însă cel mai scăzut necesar de capital suplimentar calculat în condiţii normale, în rândul celor mai mari patru bănci elene, de 263 milioane de euro.

Testele de stres ale BCE au arătat că cele mai mari patru bănci din Grecia, respectiv NBG, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank, toate cu operaţiuni în România, au un deficit de capital de 4,4 miliarde de euro în scenariul de bază şi de 14,4 miliarde de euro în condiţii adverse.

Alpha Bank desfăşoară în România operaţiuni sub brand propriu, având 149 de sucursale şi 2.035 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici