Amazon îşi ia zborul. Compania a primit aprobare să livreze colete cu drona

  • Amazon a primit aprobare de la Administraţia Federală Aeriană pentru a livra colete cu drona
  • Ideea i-a venit şefului executiv al Amazon în 2013
  • Timpul mediu de livrare al unui colet ar putea fi redus la 30 minute
1211 afișări
Imaginea articolului Amazon îşi ia zborul. Compania a primit aprobare să livreze colete cu drona

Sursa foto: profimedia

Amazon poate zbura. Administraţia Federală Aeriană din America a dat aprobare Amazonului de a livra coletele cu drona. Timpul de livrare s-ar reduce la 30 de minute, iar drona complet electrică ar putea transporta până la 5 kilograme. Compania va pune la treabă o dronă cu tehnologie avansată de conştientizare spaţială, care îi permitea să evite contactul cu alte obiecte.

Când ne vom primi şi noi coletele în zbor? Îţi răspunde Cornel Morcov, directorul comercial al unei firme de curierat.

Cornel Morcov, director comercial firmă curierat: Din cunoştinţele noastre pe masa autorităţilor nu există un astfel de proiect. Livrarea cu dronele nu cred că îşi poate închipui cineva ca ar putea fi mai ieftină decât livrarea care se petrece în modul actual şi de asemenea ar trebui creat cadrul legislativ prin care astfel de drone pot apărea.

Răzvan Bondoc, asistent manager firmă curierat: Suntem deschişi oricărei metode de livrare mai ales în beneficiul clientului nostru dar ţinând cont că avem foarte multe expediţii, în jurul a 250 de mii pe zi, ar îngreuna momentan metoda de livrare.

 

AUTOR: Denisa Forţu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici