Ambasadorul SUA: Mai mult ca oricând, România trebuie să continue reformele economice

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, că este vital ca România să continue reformele economice, mai ales în această perioadă de dezordine socială, dar a adăugat că doar reducerea costurilor nu va asigura creşterea economică.

294 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA: Mai mult ca oricând, România trebuie să continue reformele economice

Mark Gitenstein (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Acum, mai mult decât oricând, mai ales în această perioadă de dezordine socială, este vital ca România să continue reformele economice", a spus ambasadorul.

El a adăgugat că "nu se poate nega faptul că măsurile de austeritate, deşi necesare, au fost dificil de îndurat".

"Însă ele ar trebui să constituie doar primul pas spre redresare economică. Acesta este momentul potrivit pentru a fructifica măsurile deja luate, pentru a aplica noi politici şi programe care vor aduce creştere economică tuturor companiilor dar şi tuturor românilor", a mai spus ambasadorul american.

Diplomatul a apreciat şi că acesta este "cel mai probabil mod de a asigura o îmbunătăţire sustenabilă a nivelului de trai al românilor obişnuiţi".

Pe de altă parte ambasadorul a avertizat că doar reducerea costurilor nu va asigura creşterea economică. "Doar reducerea costurilor nu va asigura creştere economică. Ea trebuie însoţită de investiţii private şi de stat, de un parteneriat între Guvern şi companii", a spus Gitenstein.

El a mai adăugat că acest lucru este vital "nu doar pentru asigurarea unei democraţii şi a unei pieţe stabile şi puternice ci şi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al fiecărui bărbat, al fiecărei femei şi al fiecărui copil din România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici