Ameninţarea recesiunii asupra băncilor din SUA: J.P. Morgan anunţă oprirea răscumpărării de acţiuni

Criza economică din 2008 a pornit de la falimentul băncii Lehman Brothers, după ce semnele prăbuşirii s-au arătat cu un an şi jumătate înainte.

1698 afișări
Imaginea articolului Ameninţarea recesiunii asupra băncilor din SUA: J.P. Morgan anunţă oprirea răscumpărării de acţiuni

Ameninţarea recesiunii asupra băncilor din SUA: J.P. Morgan anunţă oprirea răscumpărării de acţiuni

Spectrul unei recesiuni globale loveşte reiese din rapoartele trimestriale ale băncilor de pe Wall Street. Conturile au fost afectat în trimestrul II, în cazurile J.P. Morgan şi Morgan Stanley.

Pe de o parte, provizioanele sunt în creştere. Pe de altă parte, programul de răscumpărare a fost suspendat. Contracţia economică sperie şi Statele Unite. Şi dovezile vin din inima Wall Street-ului.

JPMorgan Chase, prima bancă importantă din SUA care a publicat rezultate pentru al doilea trimestru al anului 2022, arată un raport trimestrial dezamăgitor, tot din cauza provizioanelor mai mari, pentru a acoperi pierderile potenţiale în faţa riscurilor tot mai mari de recesiune.

Banca a înregistrat câştiguri de 8,65 miliarde dolari, adică 2,76 dolari pe acţiune, faţă de 11,95 miliarde dolari (-28%), sau 3,78 dolari pe acţiune, cu un an în urmă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici