Americanii de la Office Depot vor să atragă în centrul de servicii din Cluj noi procese de la grup

Compania americană Office Depot Service Center, furnizor de servicii financiar-contabile, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 44,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro), mai mult cu 11% faţă de anul anterior, susţinută de ex­tinderea operaţiunilor în centrul de la Cluj.

Share pe Facebook 452 afişări

Imaginea articolului Americanii de la Office Depot vor să atragă în centrul de servicii din Cluj noi procese de la grup

Americanii de la Office Depot vor să atragă în centrul de servicii din Cluj noi procese de la grup

Compania americană Office Depot Service Center, furnizor de servicii financiar-contabile, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 44,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro), mai mult cu 11% faţă de anul anterior, susţinută de ex­tinderea operaţiunilor în centrul de la Cluj.
 
Compania a realizat în 2014 o cifră de afaceri de peste 40 mil. lei (9 mil. euro), un profit net de 1,6 mil. lei (360.000 de euro), cu un număr mediu de 439 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.
 
În centrul de servicii Office Depot din Cluj-Napoca se desfăşoară în principal operaţiuni de suport financiar-contabil, la care se adaugă activităţi legate de gestiunea bazelor de date, suport vânzări, managementul unor proiecte şi al unor aplicaţii informatice la nivel european.
 
„Anul trecut ne-am extins operaţiunile în centrul de servicii din Cluj, atât în aria financiară, contabilitate clienţi, furnizori şi generală, analiză financiară, cât şi în aria de suport pentru ope­raţiunile de vânzări, gestiunea bazelor de date, gestionarea con­turilor pentru comerţul electronic. Anticipăm că 2016 va fi un an de stabilizare sau chiar de creştere a operaţiunilor“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Office Depot Service Center.
 
Anul trecut, oficialii com­paniei spuneau că activităţile finan­ciare reprezintă marea ma­joritate a operaţiunilor Office Depot Service Center. Centrul de servicii din Cluj-Napoca sprijină operaţiunile companiei-mamă, Office Depot, şi oferă suport în 6 limbi diferite pentru operaţiunile din 11 ţări: Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Spania, Italia, Ger­mania, Austria, Elveţia, Bel­gia, Olanda şi Luxemburg.
 
La Cluj lucrează în prezent 525 de persoane, compania inten­ţionând să mai angajeze încă 10 în acest an. Criteriul esenţial pentru angajare este cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine (engleza, franceza, ger­mana, italiana, spaniola, olan­deza), la un nivel care să permită comunicarea de afaceri.
 
„Piaţa serviciilor externalizate a fost în uşoară creştere în 2015 şi anticipăm că trendul se va menţine şi anul acesta. Pentru anul 2016 ne îndreptăm atenţia către atragerea unor noi procese de la grup, însă ne dorim intensi­fi­carea relaţiilor cu mediul uni­versitar, inclusiv prin oferirea unor posibilităţi de internship pentru 40 de studenţi, în fiecare trimestru“, au spus repre­zentanţii com­paniei Office Depot Service Center.
 
Anul trecut compania a fina­lizat amenajarea şi dotarea spa­ţiu­lui de birouri, închiriat în 2014 în clădirea Iulius Business Center din Cluj, deţinută de omul de afa­ceri Iulian Dascălu. Office Depot şi-a extins spaţiul închiriat în clădirea de birouri Iulius Bu­siness Center de la Cluj, cu o su­pra­faţă de aproximativ 750 mp, ajungând în prezent la 4.500 mp, des­făşuraţi pe trei niveluri. S-au creat astfel spaţii de lucru pentru încă circa 100 de oameni, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
Primul centru, la Cluj
 
Centrul din Cluj este primul de acest fel pe care Office Depot l-a deschis la nivel mondial, fiind, totodată, singurul birou pe care americanii îl deţin în România, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.
 
Office Depot. Inc este furnizor global de produse, servicii şi soluţii pentru birou. Compania are vânzări anuale totale de aproximativ 17 miliarde de dolari, are mai mult de 60.000 de angajaţi şi deserveşte clienţi din 58 de ţări. Acţiunile companiei sunt listate pe Bursa din New York sub simbolul ODP.
 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
cluj ,
servicii ,
americani ,
atragere ,
grup ,
procese
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.