ANAF a dat amenzi de milioane de lei comercianţilor care evită utilizarea caselor de marcat

Inspectorii Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - ANAF - au verificat 3.499 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8,8 milioane de lei pentru neutilizarea caselor de marcat fiscale, arată un comunicat transmis joi de instituţie.

3501 afișări
Imaginea articolului ANAF a dat amenzi de milioane de lei comercianţilor care evită utilizarea caselor de marcat

ANAF a dat amenzi de milioane de lei comercianţilor care evită utilizarea caselor de marcat

„În perioada 21-23 mai 2018, în cadrul acţiunilor de control operativ desfăşurate la nivel naţional, care au vizat riscurile fiscale asociate dotării şi utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, inspectorii antifraudă au verificat 3.499 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.872.628 de lei (amenzi şi confiscări)”, se arată în comunicat.

Potrivit ANAF, sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:
- s-au aplicat 2.007 sancţiuni contravenţionale principale (171 de avertismente şi 1.836 amenzi contravenţionale), valoarea totală a amenzilor fiind de 8,28 milioane de lei
- s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 588.547 de lei.

„Direcţia generală antifraudă fiscală acţionează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată”, menţionează în comunicat.

ANAF precizează că acţiunile de monitorizare şi control vor continua în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici