ANAF a publicat noul model al declaraţiei fiscale aferente sponsorizărilor. Cum arată Forularul 107 | DOCUMENT

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat joi, pe site, un proiect normativ care conţine modelul şi conţinutul Formularului 107 „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”.

1546 afișări
Imaginea articolului ANAF a publicat noul model al declaraţiei fiscale aferente sponsorizărilor. Cum arată Forularul 107 | DOCUMENT

ANAF a publicat noul model de formular aferent sponsorizărilor. Cum arată formularului fiscal 107 | DOCUMENT

„Prin art.56 alin. (1^1) din Codul fiscal, s-a dat dreptul şi contribuabililor care sunt plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor să efectueze sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr.3 2/1994 pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat”, se arată în referatul de aprobare a viitorului act normativ.

Totodată, „a fost instituită obligaţia contribuabililor care efectuează sponsorizări să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor. Prin acelaşi act normativ, s-a reglementat şi obligaţia plătitorilor de impozit pe profit care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat sau acordă burse private să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private, aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective”, menţionează ANAF.

Modelul şi conţinutul Formularului 107 a fost elaborat „în vederea îndeplinirii de către plătitorii de impozit pe profit, respectiv plătitorii de impozit pe veniturile microintreprinderilor, a respectivelor obligaţii declarative”, se mai arată în documentul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici