ANAF: Identificarea vizuală online, utilizată lunar de mii de contribuabili – persoane fizice

Identificarea vizuală online, pentru autentificarea în SPV, este utilizată lunar de mii de contribuabili – persoane fizice, susţine ANAF.

4993 afișări
Imaginea articolului ANAF: Identificarea vizuală online, utilizată lunar de mii de contribuabili – persoane fizice

Sursa foto: Mediafaxfoto

În urmă cu puţin peste un an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat aplicaţia de programare online pentru serviciul „identificare vizuala on-line (sistem video)” pentru validarea conturilor nou-create în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi care a fost folosită de 30.000 de contribuabili - persoane fizice, conform unui comunicat din această lună al instituţiei.

Astfel, inspectorii ANAF au identificat 16 persoane fizice în fiecare oră, din august 2020, momentul operaţionalizării acestei metode şi până în prezent.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente, verifică situaţia fiscală proprie s.a. Persoanele fizice sau juridice, care deţin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu deţin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea şi pe baza de nume de utilizator şi parolă.

Pentru a se înregistra în Spaţiul Privat Virtual, fără a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se înregistrează cu nume de utilizator şi parolă au posibilitatea să opteze pentru identificarea la distanţă prin "identificare vizuală online".

Aprobarea înregistrării în SPV se poate realiza şi pe baza verificării numărului unui document emis de Ministerul Finanţelor şi/sau ANAF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici