ANAF: România nu se mai regăseşte printre ţările care înregistrează o creştere a decalajului fiscal

România nu se mai regăseşte printre ţările care înregistrează o creştere a decalajului fiscal, anunţă ANAF, care răspunde unui studiu prezentat recent de Comisia Europeană, privind deficitul de încasare a TVA.

329 afișări
Imaginea articolului ANAF: România nu se mai regăseşte printre ţările care înregistrează o creştere a decalajului fiscal

România nu se mai regăseşte printre ţările care înregistrează o creştere a decalajului fiscal, anunţă ANAF, care răspunde unui studiu prezentat recent de Comisia Europeană, privind deficitul de încasare a TVA. 

Autoritatea fiscală spune că în cazul României, rezultatele indică menţinerea aceluiaşi decalaj fiscal, de la 35,8% în anul 2016 la 35,5% în anul 2017 (raportul rotunjeşte cifra în ambii ani la 36%). De altfel, comparativ cu anul 2016, există state membre care înregistrează creşteri: Grecia - 2,6 puncte procentuale, Letonia - 1,9% şi Germania – 0,2%.

„Este pentru prima dată în cei cinci ani de analiză a decalajului fiscal la TVA când România nu mai figurează printre statele cu cea mai mare creştere de decalaj fiscal dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene”, arată ANAF.

Un studiu al Comisiei Europene publicat joi anunţă că România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, 36% din veniturile din TVA preconizate nefiind încasate în 2017, urmată de Grecia (34%) şi Lituania (25%). Ţările din UE au pierdut 137 de miliarde de euro în 2017 prin neîncasarea unor venituri reprezentând TVA.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici