Analist economic: Valoarea de piaţă a Apple va creşte cu 60% în 12 luni şi va trece de 900 miliarde dolari

Valoarea de piaţă a Apple, deja cea mai mare companie din lume după capitalizare, va ajunge la 934 miliarde de dolari în următoarele 12 luni, cu peste 60% mai mult faţă de nivelul actual, datorită extinderii în China şi lansării produselor TV.

135 afișări
Imaginea articolului Analist economic: Valoarea de piaţă a Apple va creşte cu 60% în 12 luni şi va trece de 900 miliarde dolari

Analist economic: Valoarea de piaţă a Apple va creşte cu 60% în 12 luni şi va trece de 900 miliarde dolari (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Preţul acţiunilor Apple va creşte cu încă 60% în următoarele 12 luni, la 1.001 dolari pe acţiune, estimează analistul Brian White de la Topeka Capital Markets, citat de Bloomberg.

Noua ţintă de preţ prezentată de Topeka este cea mai optimistă în rândul celor 45 de analişti ale căror estimări sunt urmărite de Bloomberg şi reprezintă o creştere de 62% faţă de cotaţia bursieră actuală a companiei.

Creşterea va fi generată de cererea pentru următoarea generaţie a telefonului iPhone şi de extinderea Apple în China şi pe piaţa TV, potrivit analistului Brian White de la Topeka.

Acţiunile companiei au crescut de la începutul acestui an cu 53%, depăşind în martie pentru prima dată pragul de 600 de dolari. Titlurile au închis luni la New Yotk la 618,63 dolari, în urcare cu 3,2%.

La acest preţ, valoarea de piaţă a Apple este de 576,8 miliarde de dolari, cu mult peste cea a grupului petrolier Exxon Mobil, a doua mare companie din lume, de 410,4 miliarde de dolari.

White anticipează că China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, va introduce în acest an în ofertă iPhone-ul, deschizând o nouă piaţă pentru Apple cu milioane de potenţiali clienţi.

Acţiunile vor fi susţinute şi de tranziţia în condiţii bune reuşită de Apple după moartea cofondatorului companiei, Steve Jobs, consideră analistul.

Cotaţia bursieră a Apple a crescut cu peste 60% de la moartea lui Jobs, din octombrie 2011.

Funcţia de director general a fost preluată din luna august de Tim Cook, unul dintre principalii "locotenenţi" ai lui Steve Jobs.

"Starea de sănătate a lui Steve Jobs a fost un motiv de îngrijorare care a afectat evoluţia acţiunilor. Acum, se vede că Tim Cook face treabă bună", comentează White.

Analistul consideră că managementul Apple ar trebui să stabilească drept obiectiv atingerea unor venituri de 1.000 miliarde de dolari pe an, cu şanse de reuşită în următorii zece ani.

Apple a avut în ultimul an fiscal, încheiat în septembrie, venituri de 108,2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici